Wij zijn klaar om te pieken. U ook?

Met strakke communicatie en een goede samenwerking met onze klanten gaan we de drukte te lijf. Dit jaar met een interactieve kaart waarop de verwachte drukte in kleuren te zien is. Voor zendingen naar consumenten én zakelijke ontvangers.

Code Groen

Code groen betekent: er zijn geen bijzonderheden en we verwachten geen vertragingen. Maatregelen zijn niet nodig.

Code Oranje

Er is kans op vertragingen. De kaart kleurt oranje voor die gebieden. Per postcode tonen we de verwachting voor die regio.

Code Rood

Er zijn vertragingen. Op de kaart geven we dit aan met een rode kleur. Per postcode tonen we de verwachting voor die regio.

Pakketdrukte in 't land
De verwachtingen voor vandaag en de komende drie dagen

Piekbericht
Dagelijkse updates in uw mailbox

In de piekperiode is een heldere en transparante communicatie belangrijk. Voor u én voor uw klanten. Met de pakketdrukte kaart blijft u op de hoogte van de verwachte drukte en mogelijke vertragingen. Nog beter betrokken blijven? Meld u aan voor Piekbericht, de dagelijkse update met de vooruitzichten voor die week in uw mailbox. Van maandag tot en met zaterdag.

Aanmelden voor Piekbericht

Kom in actie
Tips om zorgeloos te pieken

Pieken met bezorgopties

Bied bezorgopties aan in uw webshop. Bijvoorbeeld een DHL afhaalpunt. Het is een groenere bezorgoptie en wij staan nooit voor een dichte deur. Een win-win dus.

Verstuur bezorgberichten

Wij informeren uw ontvangers wanneer we langskomen. Komt dat niet uit? Dan maakt de ontvanger een nieuwe afspraak. Deel daarom de mailadressen van uw ontvangers met ons.

Stem uw planning af

Houd ons op de hoogte van de geplande volumes, ook bij wijzigingen. Bij grote drukte nemen we niet meer mee dan is afgesproken.

Altijd klaar voor vertrek

Zorg ervoor dat al uw zendingen klaarstaan als onze chauffeur bij u langskomt. We laden dan vlot alles in en zo voorkomen we vertragingen.

We laten niets aan het toeval over
Klaar om te pieken

We hebben veel maatregelen genomen voor de piek. In ons nieuwe sorteercentrum in Zaltbommel kunnen we per dag een half miljoen extra zendingen verwerken. Ook voegen we speciaal voor deze periode een sorteerronde toe om 06.00 uur. Tel daar extra bezorgers, voertuigen en DHL punten bij op en wij zijn klaar om te pieken.

Alle info op een rij

Shoppen: hoe eerder, hoe beter

Om de bezorgmachine soepel te laten draaien, hebben we uw hulp hard nodig. Zorg dat uw klanten zo vroeg mogelijk starten met inkopen. Bijvoorbeeld door acties te starten voor Black Friday met een Black Friday week. Gebruik ook het vignet van Thuiswinkel.org in uw communicatiemiddelen. Hoe meer we de zendingen spreiden, hoe kleiner de kans op vertraging.

Download het bestel-op-tijd vignet