Grip op uw zendingen
Binnen Nederland en Europa

Op deze pagina leest u de gevolgen van het coronavirus voor de zendingen in de Benelux en de rest van Europa.

Extra hygiënemaatregelen bij bezorging
DHL tekent voor ontvangst

Het virus kan zich normaal gesproken niet via pakjes en pallets verspreiden, maar de bezorger en ServicePoint-medewerker zijn zelf wel extra alert op alle hygiënemaatregelen. Voorlopig tekenen wij daarom zelf voor zendingen waarvoor een handtekening vereist is. Dit doen we in het bijzijn van de ontvanger. Ook houden we een gepaste afstand (richtlijn 1,5 meter) en vermijden fysiek contact.

Bezorging in de Benelux en Europa
Aanpassingen in onze bezorging door het Coronavirus

De wijzigingen verschillen per land. Staat een land niet in het lijstje hieronder, dan geldt: business as usual. Grote drukte in Duitsland zorgt voor vertraging van pakketten naar consumenten via Duitsland naar Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Kroatië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland. In de meeste landen tekent de bezorger voor ontvangst. Zorg ervoor dat u zeker weet dat uw zakelijke ontvanger in het buitenland open is en de zending in ontvangst kan nemen.

Benelux

In Nederland, België en Luxemburg zijn alle gebieden weer bereikbaar voor het bezorgen en ophalen van zendingen. Soms zijn er nog wel wijzigingen in de openingstijden van DHL ServicePoints. Is een pakje onderweg naar een gesloten locatie, dan proberen we het bij een ander punt af te geven. Pakketten die in een gesloten locatie liggen gaan retour naar de afzender. Check de openingstijden voordat u een DHL punt bezoekt.

Duitsland

Is uw zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan gaat uw zending retour naar de afzender. Door de coronamaatregelen is de bezorgduur minimaal een dag meer.

Spanje

Bij consumenten bieden we twee keer aan. Daarna kan het pakket nog tien dagen opgehaald worden, anders gaat het retour. Tip: stuur het telefoonnummer van de ontvanger mee met de zendingsdata voor lokaal contact.

Verenigd Koninkrijk

De handtekening zet een zakelijke ontvanger op een los papiertje. De chauffeur maakt er een foto van. Bij bezorging aan consumenten vragen we de naam van de geadresseerde en nemen we een foto van het huis als bewijs. Om de best mogelijke service te bieden bezorgen we dagelijks langer door en in het weekend.

Tsjechië en Polen

We bezorgen nu niet op zaterdag aan consumenten en een beperkt aantal DHL punten is gesloten.

Frankrijk

Houd rekening met een aantal dagen vertraging in de bezorging. Geef een telefoonnummer mee in de zendingsdata van zakelijke ontvangers. Wij controleren of de ontvanger open is voor bezorging. Kan een zending niet bezorgd worden, dan gaat die retour.

Altijd op de hoogte

Heeft u vragen over aanpassingen in onze service door het coronavirus? Neem dan contact op met uw accountmanager of onze Support afdeling.

Support zakelijk