Buitenland

DHL kent geen grenzen voor jou. Verstuur je pakket al vanaf € 10,- naar meer dan 200 landen. Maak online je pakketlabel aan en geef je pakket af bij jouw DHL Parcelshop. Het gewicht en de bestemming van je pakket bepaalt jouw aantrekkelijke prijs. Bekijk hier meer informatie over tarieven en de bezorging per land.

Versturen naar douane plichtige landen
Is er voor je pakket in het land van bestemming inklaring nodig bij de douane? Dan vraagt de online verzendservice je automatisch om de benodigde informatie in te vullen. Afhankelijk van het type zending - geschenk, commercieel of anders – zie je welke informatie verplicht is. Na betaling ontvang je het label, een ingevuld douaneformulier en een pakketkaart per e-mail. Onderteken het douaneformulier en de pakketkaart en plak ze goed zichtbaar op je pakket. 

Versturen naar China
Voor het versturen van pakketten naar China gelden er afzonderlijke regels. Op deze pakketten bevestig je het douaneformulier twee keer. Pakketten zonder deze douaneformulieren stuurt de Chinese douane naar je terug. De waarde van je pakket mag niet boven de CNY 1000 (ongeveer € 120,-) uitkomen. Als je pakket hoger dan deze waarde is, moet de ontvanger van je pakket bij de douane geregistreerd  staan. 

Zakelijke zendingen
Voor zakelijke zendingen naar douane plichtige landen voeg je een factuur in drievoud toe aan je pakket. Heeft het commerciële pakket een waarde hoger dan € 1.000,- dan heb je een zakelijk account bij DHL Parcel nodig. Vraag hier een account aan.

Meer informatie
Houd er rekening mee dat de ontvanger zelf mogelijk invoerrechten moet betalen over wat je verstuurt. Kijk voor meer informatie op de douane pagina van de belastingdienst.