U bent hier

Nieuws

DHL wordt pakketpartner van Bruna

22 december 2016

Met de toevoeging van alle Bruna-winkels, breidt DHL zijn netwerk van DHL Parcelshops aanzienlijk uit. Hiermee hebben nog meer huishoudens een DHL Servicepunt in de buurt. Dit initiatief maakt deel uit van een strategische samenwerking tussen Bruna, Sandd en DHL. Onder de naam ‘Bruna Hub’ wordt de kennis van de drie partijen gebundeld en vullen de platforms parcel, retail en post elkaar optimaal aan.

De Bruna-winkel gaat de brug vormen tussen (online) aanbieder, vervoerder en klant. De dienstverlening is compleet: de consument kan bij de nieuwe servicebalie terecht voor het afleveren, ophalen en versturen van pakketten, poststukken en additionele diensten van verschillende aanbieders.

Wouter van Benten, CEO DHL Parcel Benelux: “De aansluiting van Brunawinkels op het DHL Parcelshop-netwerk is een substantiële aanvulling op de bijna 1500 DHL punten waar consumenten en zakelijke verzenders hun pakketten nu al kunnen ophalen en afgeven voor verzending binnen Nederland, binnen Europa en naar de rest van wereld. We zijn verheugd om de bestaande samenwerking met Bruna verdere invulling te geven en door bundeling van sterke merken voor nog meer service en gemak in de buurt te zorgen”.

Algemeen Directeur van Bruna Fred Zeegers: “De balans in de keten is voor een deel afhankelijk van de hoeveelheid traffic die we genereren. Gelukkig hebben we in DHL en Sandd partners gevonden met wie we een perfect systeem kunnen neerzetten.

Ronald van de Laar, CEO bij Sandd: “Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de strategie van Sandd. We zijn volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten waarmee we nieuwe doelgroepen aanspreken. Sandd zal zich steeds meer gaan focussen op de behoeftes van het MKB én van de particuliere verzenders en ontvangers.”

Begin volgend jaar zal Bruna de eerste winkels voorzien van de nieuwe servicebalies. Zij dienen meteen als pilotwinkels om het concept verder te ontwikkelen, waarna binnen twee jaar alle Bruna’s zullen zijn omgebouwd.