U bent hier

Nieuws

DHL Parcel zet zich in voor Schoenmaatjes actie van Stichting Edukans

15 november 2016

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Een onvergetelijk cadeau voor kinderen in ontwikkelingslanden, waar onderwijs niet vanzelfsprekend is. Stichting Edukans zet zich in voor deze kinderen met de Schoenmaatjes actie. DHL Parcel en haar klanten helpen mee.

Elk jaar meer bijdragen
De afgelopen drie jaren hebben wij Edukans elk jaar beter kunnen ondersteunen met steeds weer een record aantal schoenendozen. Daarom levert DHL ook dit jaar een bijdrage aan de actie van Stichting Edukans. DHL collega’s, DHL Parcelshops en depots in Nederland doen mee.

Leren geven en delen
Het doel van Edukans Schoenmaatjes is kinderen in Nederland bewust maken van de situatie van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, hen betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en leren geven en delen. Daarnaast draagt Edukans Schoenmaatjes bij aan het verhogen van de motivatie van kinderen om naar school te gaan, doordat de kinderen via de schoenendoosactie schoolspullen krijgen. De landen waar de versierde schoenendozen dit jaar naartoe worden verzonden zijn: Ghana, Moldavië, Albanië en Irak.

Meedoen?
Iedereen kan tot en met 5 december een versierde schoenendoos met schoolspullen en cadeautjes inleveren bij de dichtstbijzijnde DHL Parcelshop. DHL verzamelt alle schoenendozen vanuit heel Nederland en zorgt dat ze worden overgedragen aan Stichting Edukans voor verzending naar de ontwikkelingslanden. U kunt natuurlijk ook zelf meedoen aan deze actie door u aan te melden op de website van Schoenmaatjes Edukans.