U bent hier

Nieuws

DHL logistiek partner Europese Kampioenschappen Atletiek

05 juli 2016

DHL draagt als nationaal partner tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek (6-10 juli) in Amsterdam zorg voor het vervoer van speren, discussen en kogels in het Olympisch Stadion en op het Museumplein. Tijdens de wedstrijden worden mini-bestelauto’s ingezet om de atletiekattributen na de worp over het veld terug naar de atleten te rijden.

De voertuigen zijn aanzienlijk kleiner dan de bekende bestelwagens van de logistieke dienstverlener in het dagelijkse verkeer. Het betreft hier zogenaamde ‘retriever cars’; op afstand bestuurbare elektrische voertuigen, in een schaal van 1 op 4. De ‘DHL-busjes’ zijn 1,1 meter lang, 0,5 m breed en 0,4 m hoog en kunnen tot acht kilogram vervoeren. De vier auto's zullen elk ongeveer zes kilometer per dag rijden.

Tevens verzorgt DHL tijdens de EK de verzending van documenten en pakketten voor de organisatie, atleten en journalisten. Voor deze dienst wordt gebruik gemaakt van twee servicepunten: een tijdelijke Parcelshop op het terrein van het Olympisch Stadion en het vaste Shipping Point dat DHL vlak bij het Museumplein heeft. Het aanleveren en afhalen van de zendingen op de servicepunten van DHL gebeurt CO2-neutraal. Vanwege de beperkte bereikbaarheid tijdens de EK zet DHL daarvoor de inmiddels welbekende gele transportfietsen in, de Parcycles.

Dat de mini-bestelauto’s elektrisch worden aangedreven is voor DHL overigens minder uniek. Elektrische bestelauto’s heeft het al en deze maand neemt DHL er nog eens 20 in gebruik voor het bestellen van pakketten in de binnenstad van Amsterdam.

DHL is wereldwijd een bekende logistieke partner in de sport, van voetbal (Manchester United en Bayern München) tot motorsport (Formule 1 en MotoGP) en rugby (Rugby World Cup). Snelheid en de persoonlijke gedrevenheid om topprestaties neer te zetten zijn kernwaarden die sportteams en DHL gemeen hebben.