Van bern tot bazel
Pakket naar zwitserland? zo gepiept!

Stuur je pakketje naar Zwitserland met DHL, dan weet je zeker dat het goed zit. Maak snel een label aan via onze online verzendtool, plak deze op je pakket en geef ‘m af bij een DHL punt bij jou in de buurt. Dan doen wij de rest. Onze bezorgers zorgen er goed voor en bezorgen je pakket al binnen 6 werkdagen. De status van je pakket in de gaten houden tijdens z’n reis richting de Alpen? Met track en trace weet je precies waar ‘ie is. Snel geregeld.

Versturen vanaf €16

Pakketten van maximaal 80x50x35 cm (l-b-h) en 20 kg stuur je naar Zwitserland al vanaf €16. Mét track en trace. Je volgt je pakket op de voet tijdens zijn hele reis.

Douane afhandeling

Het is belangrijk de juiste douane documenten op je pakket te bevestigen. Vul alle benodigde gegevens in de online verzendservice My DHL Parcel voor een soepele inklaring bij de douane in Zwitserland.

Pakket afgeven

Nederland telt 3.000 DHL ServicePoints. Je vindt dus altijd wel een DHL winkel of locker in de buurt.

Persoonlijk bericht

Persoonlijk bericht

Als je via My DHL Parcel een pakket verzendt, kun je de ontvanger meteen een leuk bericht sturen. Of gewoon handig: het zendingsnummer.

Online pakketten versturen
Maak je zwitserse zending online in orde

Met My DHL Parcel verstuur je eenvoudig pakketjes naar heel Zwitserland. Handig bijvoorbeeld als je vrienden in Genève hebt, of familie in Lugano. Maak online je verzendlabel aan en plak het op de verpakking. Ook het verplichte douaneformulier heb je met onze digitale verzendservice razendsnel geregeld. Geef je pakket af bij een DHL ServicePoint in Nederland, dan zorgen wij dat je zending snel en veilig het juiste Zwitserse adres bereikt. Ontdekken hoe het werkt?

Ga naar My DHL Parcel

Douane- en importregels
Dit moet je weten over zwitserland

Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, daarom ben je verplicht om een douaneformulier op je pakket te plakken. Er gelden importbeperkingen en -verboden op sommige producten. Bijvoorbeeld namaakartikelen, medicijnen en producten gemaakt van beschermde dier- of plantensoorten. Wil je de complete lijst?

Bekijk het officiële overzicht van de Zwitserse douane

Dhl zakelijk
Zakelijke zending?

Plak dan in drievoud een factuur op je pakket. Daarnaast ben je verplicht een goederencode te vermelden. Geen zorgen: tijdens het online verzendproces laten we je precies weten hoe het werkt en wat je moet doen. Heeft je commerciële pakket een waarde hoger dan €1.000? Dan heb je een zakelijk DHL account nodig.

Zakelijk versturen